2013. október 24.

Ráckevei kirándulás

Úgy döntöttünk Zsuval, hogy míg náluk vagyok pár napot, az egyikből rászánunk pár órát és teszünk egy sétát Ráckevén. Konkrét célpontunk nem volt, ezért körülnéztem geoládák ügyében és rögtön kirajzolódott az útvonalunk. Reggel viszonylag időben keltünk és HÉV-vel leutaztunk a városba. Reggelinket amit már helyben vásároltunk, a Savoyai kastély parkjában fogyasztottuk el, majd útnak is indultunk első ládánk felé.


Ráckevei szerb templom

Először az udvarban néztünk körül, majd a belépőjegy megváltása után szembesültünk vele, hogy a pénztárban már nincs láda. Szokás szerint nem olvastunk logokat.. Alaposan körülnéztünk a templomban, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok, ugyanis nagyon szépek a freskók, és az oltár díszítése. A templomkertből kijőve hosszas szerencsétlenkedés után ráleltünk a jelszót rejtő fiolára, majd folytattuk az utunkat a Hajómalom felé.


Ráckevei Hajómalom

Sajnos zárva volt, pedig szívesen megnéztem volna belülről is az építményt. A tartalék jelszót viszont hamar megleltük. Készítettünk pár fotót, és indultunk tovább a Duna parton az Árpád híd irányába napi utolsó ládánk pontjainak felkutatására.


Ráckeve

Eredendően e láda első pontjával kezdtünk, de az útvonalunk miatt a maradék két pontja a séta végére maradt. A harmadik ponton (híd) természetesen nem találtunk információt, de a szerkezeten és környékén - főleg esztétikai - felújításokat végeztek, és talán kikerül majd egy információs tábla is.


A ládák begyűjtése után elballagtunk a Hami büfébe, hogy megebédeljünk. Finom sonkás melegszendvicset választottunk, de Zsu nem bírt vele, úgyhogy én másfél adagot ehettem belőle. Később jóllakottan elindultunk vissza a HÉV állomásra, hogy hazatérjünk Szigetszentmiklósra.

Ráckevén készült fotóink itt találhatóak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése